5 ok, amiért bátran fogyaszthatod a burgonyát

A fogyókúrázók bűnös élvezetként gondolnak a burgonyára, pedig számos jótékony hatása van a fogyasztásának. Íme, 5 ok, amiért bátran ehetjük a krumplit!
1. Tele van káliummal
Egy nagyobb héjában sült krumpli közel 1600 milligramm káliumot tartalmaz, amely nagyjából a fele az ajánlott napi bevitelnek, és mintegy négyszerese annak, amennyi egy banánban található. A kálium pedig köztudottan hidratál, javítja a sportteljesítményünket és csökkenti a magas vérnyomást.
2. Rostokban gazdag
Az ajánlott napi mennyiség negyede, azaz 7 grammnyi rost található egy nagyobb héjában sült burgonyában, azonban a héja nélkül ez mindössze 1 gramm. A rostokban gazdag étrend a teltség érzetét okozza, így kevésbé vágyunk nassolásra, emellett bizonyított tény, hogy csökkenti a szívinfarktus és a cukorbetegség kialakulásának kockázatát és a koleszterinszintet.
3. Nagy adag C-vitamint tartalmaz
A burgonya héja tele van C-vitaminnal: egy nagyobb darab 29 grammot tartalmaz, amely körülbelül a fele az ajánlott napi bevitelnek és több mint a harmada a narancsban lévőének. A C-vitamin amellett, hogy erősíti immunrendszerünket, elősegíti a sebek gyorsabb gyógyulását is.