Az 5 legjobb zöldség és gyümölcs, amelyet egész télen ehetünk
Úgy tartják, télen nehezebb hozzájutni a természetes vitaminforrásokhoz, ám ha jól körülnézünk a boltok polcain és a piacokon, a hideg évszakban is felfedezhetünk nagyon egészséges zöldségeket és gyümölcsöket. Nézzük, melyek ezek!
Káposzta
A káposzta viszonylag olcsó és nagyon tápláló, ráadásul a téli időszakban is bármekkora mennyiségben fogyaszthatunk belőle. Tele van vitaminnal, például folsavval, C- és K-vitaminnal, de nagyon sok benne a rost és az antioxidáns. Bizonyos káposztafajtákhoz már ősszel hozzájuthatunk, érdemes belőle betárazni, csak figyeljünk a helyes tárolásra, becsomagolva és a hűtőben tartva ugyanis tovább megőrzi frissességét.
Törpe mandarin
A törpe mandarin, vagyis a kumkvat hazánkban egyelőre nem túl ismert növény, pedig számtalan jótékony hatása miatt érdemes lenne közelebbről is megismerkedni vele. Ez a kistermetű gyümölcs elsősorban Kínában őshonos, ahol egész télen kapható. Érdekessége, hogy ehető héjjal rendelkezik. Egy igazi szuperélelmiszer, amely antioxidánsai révén a rák ellen is hatásos ellenszer lehet. Emellett gazdag A-, és C-vitaminban, rostokban és káliumban. Adhatjuk salátákhoz, de ízesíthetünk vele más ételeket is. Viszonylag sokáig eláll, főleg, ha hűtőben tároljuk.