5 antioxidánsban gazdag étel, amely meggátolja az öregedést
Ha bőrfiatalításról esik szó, nem kell azonnal komoly műtéti beavatkozásokra gondolnunk, öregedésgátlás gyanánt fogyasszunk inkább antioxidánsokban gazdag ételeket!
Mandula
A pirított mandula egy kiváló, alacsony kalóriás snack. Tele van E-vitaminnal, az egyik legfontosabb vitaminnal, amely széppé varázsolja a bőrt, a körmöket és a hajat. Számtalan ételben megtalálható, ám a mandulában fordul elő a legnagyobb mennyiségben ez az antioxidáns. Javítja a bőr kollagéntermelését és fakítja az öregedéssel járó bőrhibákat.
Paradicsom
A paradicsom kiváló tulajdonsága, hogy sakkban tartja a ráncokat. Likopint tartalmaz, amely mindenféle piros színű zöldségben és gyümölcsben megtalálható. Ez a szuper antioxidáns finomítja a bőr szerkezetét és serkenti a kollagén termelését. Emellett csökkenti a ráncosodásért felelős DNS-károsodást, valamint a sejtek regenerálódását is segíti.