4 étel, amely hatásos a rák ellen - A kutatók is ezeket ajánlják
A Huffingtonpost szerkesztői a legutóbbi kutatási eredményeket megvizsgálva összegyűjtötték azokat az élelmiszereket, amelyeket fogyasztva csökkenthetjük a rák kialakulásának kockázatát. Lássuk, mely ételeket ajánlott beiktatni az étrendünkbe!
Paradicsom
A paradicsom antioxidánsa a likopin, amelyről már több kutatás is bizonyította, hogy a nőknél csökkenti a mellrák kialakulásának kockázatát. Emellett a férfiaknak is érdemes fogyasztaniuk, ugyanis 3 brit egyetem kutatói is rávilágítottak arra, hogy a nagyobb mennyiségű likopinbevitel összefüggésben áll a prosztatarák kialakulásának csökkenésével. Nem utolsósorban jótékony összetevőinek hála a májrák ellen is hatékony.
Kurkuma
Az indiai fűszer, a kurkuma összetevője, a kurkumin számtalan jótékony tulajdonsága mellett képes megakadályozni a mellrák kialakulását, emellett gátolja a vastagbélgyulladás okozta daganat létrejöttét is.