Ezt edd a hajhullás ellen
A nők különösen érzékenyek a hajuk egészségére, szinte rémálomnak számít, ha a megszokottnál több hajszálat fedeznek fel a hajkeféjükben. A helyes ételek fogyasztásával viszont könnyen túlléphetünk ezen a helyzeten is!
A hajhullással járó kellemetlenségek a férfiakat és a nőket is egyaránt érzékenyen érintik. A nők számára viszont kifejezetten rossz érzés, mikor fésülés után több hajszál is benne marad a fésűben. A hajhullásnak több oka is lehet és sokszor összefüggésben lehet a táplálkozással is, hiszen akár egy szigorú diéta vagy bizonyos ételek mellőzése is előidézheti ezt a problémát.
Tojás
A tojás fontos fehérje forrás, mellette rengeteg A-vitamint és magnéziumot is tartalmaz. Ezeknek a tápanyagoknak igen fontos szerepe van a haj növekedésében és egészségének fenntartásában is.
Spenót és brokkoli
Talán furcsán hangzik, de főként a sötétzöld színű zöldségek, különösen a spenót és a brokkoli, ami segíthet az egészséges és szép haj megtartásában. Ezek a zöldségek rengeteg A- és C-vitamint, kalciumot és vasat tartalmaznak.
Narancs
Rengeteg folsavat és C-vitamint tartalmaz, ezért segíti a kollagén kialakulását, ami pedig fontos szerepet játszik a bőr és a haj egészségében.
Tejtermékek
Köztudott tény, hogy a tej és a joghurt nagy mennyiségű kalciumot, A-vitamint és fehérjét tartalmaz, aminek köszönhetően könnyebben megőrizheted a fejbőröd és hajad egészségét.
Dió
A dió egy olyan élelmiszernek számít, ami nélkülözhetetlen az egészség megtartásában. Sok szelént és cinket tartalmaz, ami hozzájárul a szép és egészséges haj megőrzéséhez.