Klasszikus szaloncukor - Recept

Ha nem szeretnél a bolti szaloncukorra pénzt költeni, de lemondani sem akarsz erről a finomságtól, akkor készítsd el az alábbi klasszikus receptet.
Hozzávalók
- 500 g kockacukor
- 1,5 dl víz
- ízlés szerinti ízesítő
Elkészítés
A cukrot és a vizet egy tiszta edénybe tesszük, lefedjük, és addig főzzük, amíg gyöngyözni kezd. Egy zománcozott tepsit vagy lábast kiöblítünk vízzel, és a forró szirupot beleöntjük. A cukor tetejét meglocsoljuk hideg vízzel, és hűlni hagyjuk. A kihűlt cukrot új, még nem használt főzőkanállal úgy keverjük, hogy az edény egyik oldaláról a másikra húzogatjuk mindaddig, míg a massza hófehér lesz. Az így elkészített fondant-t nagyon gyenge tűzön folytonos keverés mellett megmelegítjük (forrnia nem szabad), és beletesszük a kívánt ízt. Deszkára öntjük, négyzet alakúra formáljuk, és mikor kissé megszilárdult, hosszúkás kockákra vágjuk. A teljesen megszáradt cukorkákat cukorpapírba csomagoljuk. Az elkészített fondant-t különböző kiszúrókkal is kiszaggathatjuk, és csillagokkal díszíthetjük.
Ha szereted a szaloncukrot, akkor nyomj egy lájkot vagy oszd meg a receptet másokkal is!
Fotó: streetkitchen.blog.hu
Oldalak
