Christmas

Ekkora a valószínűsége, hogy idén fehér karácsony lesz a lakóhelyeden

Az Időkép új térképe megmutatja, jelen állás szerint mekkora az esélye annak, hogy fehérbe borul a táj a lakóhelyeden karácsonykor.

Egyelőre nem lehet biztosat mondani

Az Időkép szerint még nem lehet 100%-os pontossággal megjósolni, hogy lesz-e havazás karácsonykor Magyarországon, de elkészítettek egy térképet, mely 5 különböző sávra osztotta hazánk aszerint, hogy melyik régióban mennyi az esélye a fehér karácsonynak.

Az ország középső és déli-délkeleti részein jórészt 5-20% esély mutatkozik, a Nyugat-Dunántúl és az Észak-Dunántúl mellett egy vékony, Hajdú-Biharig nyúló sávban 20-30%-os esély van a fehér karácsonyra.

Míg délen a Mecsek jelent kivételt (ott jelenleg 20-30% a fehér karácsony esélye), addig nyugaton a Kőszegi-hegység és környéke emelkedik ki (30-40% a fehér karácsony esélye), a Közép-Dunántúlon pedig a Bakony egy részén van a legnagyobb esélye a fehér karácsonynak (40-50%, a perifériáján 20-30%).

Jelenleg az Északi-középhegység területén a legvalószínűbb a fehér karácsony, 40-50% mellett a legészakibb részeken 50-60% a fehér karácsony esélye - írja a Portfolio.hu.

A térképet ide kattintva lehet megtekinteni.

Hihetetlen, de a jövendőbeli uralkodópár évről-évre szinte semmit sem öregszik, míg három gyerekük elképesztő tempóban cseperedik.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Christmas
Lifestyle
Tévedés, hogy a nagyívű romantikus filmeken, a szívbemarkoló melodrámákon csupán a női nézők képesek elérzékenyülni. Most következő összeállításunkban olyan kultklasszikusokat veszünk górcső alá,...
Home&Design
Felfrissítenéd az otthonodat, de nincs most kereted nagyobb beruházásra? Van egy jó tippünk, ami egy forintodba sem kerül.
Lifestyle
Ismerd fel az online üzletek pszichológiai trükkjeit, hogy legközelebb gond nélkül kivédhesd őket.