Igazi energiabomba ez a süti, mégsem hízlal

Most egy olyan receptet hoztam, ami egy szuperélelmiszerből készül. Különleges, hiszen rengeteg aminosav és ásványi anyag van benne, így tökéletes, hogy feltúrbózd a szervezeted.

Miklós Glória - gasztroblogger

A sport gyerekkorom óta fontos része az életemnek, ám ahhoz hogy megfelelően karbantartsuk a testünket elengedhetetlen a megfelelő táplálkozás. Régóta törekszem rá, hogy feldolgozott élelmiszerektől - glutén- finomított cukor- és tejmentesen étkezzem. Sok receptet kipróbáltam már, ide gyűjtöm a kedvenceimet. Nézd meg őket te is!

Goji bogyós amaránt szelet

A "szuperélelmiszerként" számon tartott goji bogyó Ázsiából, főként Kínából származó aszalt gyümölcs. Előszeretettel fogyasztják gyógyhatása miatt, kiemelkedően magas a C-vitamin tartalma, de emellett 18 féle aminosavat és 21 féle ásványi anyagot is tartalmaz. Valamint több béta karotin van benne, mint a sárgarépában és bőségesen tartalmaz omega-3 és omega-6 zsírsavakat is. Bátran fogyasszátok önmagában, süteményekben, turmixokban vagy akár zabkásával, chia pudinggal. Puffasztott amaránttal kombináltam, aminek kiemelkedő a vas, kálcium, magnézium és a cink tartalma. Én nagyon szeretem reggelire enni bármilyen gyümölccsel összekeverve (mostanában épp gránátalmával), de turmixba téve is nagyon jó. Először próbáltam ki édességként, így is isteni finom. A hozzávalók beszerezhetőek bármilyen nagyobb bio boltban (Bijo, Mediline, Herbaház). Mérőpoharam 2,5 dl-es.

Hozzávalók:

  • 1 bögre puffasztott amaránt
  • 1 bögre mandula megpörkölve
  • 2 ek. kókuszreszelék
  • 3 ek. olvasztott, hidegen sajtolt szűz kókuszolaj
  • 2 ek. goji bogyó plusz még a tetejére díszítésnek
  • 1 ek. tahini (szezámkrém) vagy mandula-, mogyorókrém
  • 1 ek. méz
  • 100 g magas kakaótartalmú fekete csoki
  • 3 ek kókuszkrém (cocomas)

Elkészítése:

A tahinit, mézet, kókuszolajat vízgőz felet megolvasszuk, a mandulát serpenyőben megpörköljük és durvára vágjuk. A puffasztott amarántot összekeverjük a kókuszreszelékkel, pörkölt mandulával, goji bogyóval és hozzáöntjük a tahinis mézes kókuszolajat és jól összedolgozzuk. Ha megnyomkodjuk, a spatulával össze kell ragadnia, ha nem ragadna, adjunk még hozzá olvasztott kókuszolajat. Ezt az egész "masszát" egy folpackal kibélelt kenyérforma aljába nyomkodjuk, majd betesszük a mélyhűtőbe, amíg készítjük a csoki bevonatot. A csokit megolvasszuk vízgőz felett a cocomassal és rákenjük óvatosan az amarántos keverékünkre, a tetejét goji bogyóval díszítjük, óvatosan belenyomkodjuk.

Majd berakjuk a hűtőbe dermedni egy éjszakára, fontos hogy hűtőben is tároljuk, mert ha a kókuszolaj megolvad, széteshet az egész. Pörkölt szezámmagot is adhatunk még hozzá vagy bármilyet magot ízlés szerint.

fotók:OrganicChicks

Ha tetszett a recept és érdekelnek a továbbiak kövess Facebookon, Instagramon és YouTubeon.

Lapozz még több egészséges receptért!

Oldalak

Video Kedvenceikről meséltek a kutyabarát sztárok
Sztárok
A tét most már a legjobb négy közé jutás volt, ám sajnos egy hírességnek és profi partnerének el kellett köszönnie a műsortól az adás végén.
Lifestyle
Spórolj időt és pénzt, miközben elkerülöd az élelmiszer-pazarlást!
Sztárok
Helen Mirrennek fontos, illetve követendő meglátásai vannak az arcápolással kapcsolatban, melyek bármilyen életkorú hölgy számára hasznosak lehetnek.
Sztárok
Minden idők egyik legsikeresebb énekesnője, Cher elképesztő múltbeli történetet mesélt, ami őt magát is meglepetésként érte.
Lifestyle
Az, hogy mit örökölünk az édesanyánktól vagy az édesapánktól, sokszor láthatatlan genetikai folyamatokon múlik, amelyek életünk minden aspektusát befolyásolják. Bár sok tulajdonság és jellemző a...
Sztárok
A 84 éves Jocelyn Wildenstein gyakorlatilag mára már felismerhetetlen fiatalkori önmagához képest.