A legfinomabb diétás mogyorókrémes süti - Tej- és gluténmentes kényeztetés
Gyengém a mogyorókém, szerintem a csoki és mogyoró kombinációjánál nem létezik jobb. Korábban már készítettem házi mogyorókrémes, sütés nélküli tortát, de most valami mással próbálkoztam. Piskótába tettem a mogyorót és a tetejét bevontam csokikrémmel és pörkölt mogyoróval. Isteni lett próbáljátok ki, nekem jelenleg ez az új kedvencem. Reggelire vagy délutáni kávé mellé is kiváló. Sütőformám 18x30 cm-s, a hozzávalókat 2,5 dl-es bögrével mértem.
Miklós Glória - gasztroblogger
A sport gyerekkorom óta fontos része az életemnek, ám ahhoz hogy megfelelően karbantartsuk a testünket elengedhetetlen az egészséges táplálkozás. Régóta törekszem rá, hogy feldolgozott élelmiszerektől - glutén- finomított cukor- és tejmentesen étkezzem. Sok receptet kipróbáltam már, ide gyűjtöm a kedvenceimet.
Mogyorókrémes sütemény
Előkészület: 30 perc
Sütési idő: 30 perc
Hozzávalók a piskótához:
- 20 dkg törökmogyoró
- 3 ek. kókuszzsír
- 2 db m-es tojás
- 4 ek. kókuszvirág cukor
- fél tk. szódabikarbóna
- 2 ek. gesztenyeliszt
- 1 ek. nyílgyökérpor
- 1 ek. cukrozatlan kakaópor
Elkészítése:
A mogyorót sütőben megpörköljük (kb. 10 perc), picit hűlni hagyjuk, majd átrakjuk az egészet egy konyharuhába. Összefogjuk, mintha egy batyu lenne, és a másik kezünkkel morzsolgatjuk (ezáltal leesik a mogyoró héja). Nem baj, ha marad rajta egy kicsi, de ha nagyon precízek akarunk lenni, kézzel még lemorzsolgathatjuk a maradék darabokat.
Áttesszük az aprítógépbe és durva darabosra aprítjuk. Kiveszünk belőle kb. 3 ek.-al (ezt fogjuk a tetejére szórni), majd hozzáadjuk a 3 ek. olvasztott kókuszzsírt és tovább aprítjuk krémes állagúra.