A pucér a divat - Új trend hódít az esküvőkön
Vitathatatlanul betört hozzánk is a felesleges dekorációtól mentes és az ehetetlenül édes marcipán borítást nélkülöző esküvői torta. De a pucérkodás új kihívásokat is rejt.
A pucér torta
A pucér torta nem új találmány, sőt tulajdonképpen a rusztikus esküvőkön fedeztük fel újra ezeketet a barátságos, emberközeli építményeket, melyek inkább finomak szeretnének lenni, mint dekoratívak. A sok-sok réteg piskóta közé különleges krémet kennek, ami nem csak összetapasztja a torta rétegeit, de jó esetben az ízét is meghatározza. Erre a krémre kerülnek a gyümölcsök vagy egyéb színes alkotóelemek, majd egy újabb réteg a piskótából, míg fel nem épül a kívánt méretű torony.
Dekoráció nélküli esküvői torta?
Azt, hogy ne lenne dekorálva, nem mondanám, hiszen sok esetben több dekoráció kerül rá, mint egy hagyományos esküvői tortára. Igaz ezeket az "organikus esküvői tortákat" elsősorban friss gyümölcs, virág és max egy-két egyéb apróság díszíti. Na jó, egy nászpár is ráfér, ha nagyon muszáj, de igazából az sem divat már.
Új kihívások a pucérságban
- Például ha túl nedves környezetben tároljuk (még ha ez hűtőkamra is), akkor a piskótája tele lesz vízzel, szikkadt és nem túl finom lesz.
- Ez a torta az elkészítést követő néhány órán belül igazán ehető és szép - nem lehet órákat váratni egy sarokban.
- A piskóta jó vastag lesz, összehasonlítva a hagyományos esküvői tortákkal.
- A mozgatása kihívásos, ugyanis igen könnyen esik szét. Azaz a felvágásakor is kellő határozottság szükséges.