Málnás-paradicsomos gazpacho - A legfinomabb nyári előétel

Ebben a melegben én sem szeretek órákat a gőzölgő fazék fölött álldogálni, ezért igyekszem gyors és hűsítő ételeket főzni. A múlt heti sikeres málnaszüretünk eredményeként már készítettem egy finom süteményt málnából, ezúttal pedig egy igazi nyári előétel készült belőle. A jéghideg, krémes gazpachót egy kis gyümölccsel bolondítottam meg, így egy különleges, édeskés leves lett a végeredmény, ami a fiaimnak hála percek alatt el is fogyott a tikkasztó hőségben.
Marton Andrienn - ételstylist, receptíró
Ha szeretnél jobban megismerni, olvasd el a velem készült interjút is!
Málnás-paradicsomos gazpacho
Mennyiség: 2 fő
Elkészítés: 10 perc
A nyár ízei
Hozzávalók:
- 350 g málna
- 250g koktélparadicsom
- 2 dl frissen facsart narancslé
- 2 dl almalé
- 1 ek. méz
- só, bors ízlés szerint
- 10-12 db bazsalikomlevél
Lépésről-lépésre:
A paradicsomot, málnát és a bazsalikomot egy konyhai turmixgépbe helyezzük.
Tegyük bele turmixgépbe
A narancs levét kifacsarjuk és beleöntjük a turmixgépbe az almalével együtt, majd az összes többi hozzávalóval összepürésítjük.
Facsarjuk ki a narancsot
A krémszerű málnás masszát átöntjük egy szitába.
Vegyünk elő egy szitát
Egy fakanál segítségével átszűrjük a folyadékot a szitán úgy, hogy alá egy edényt teszünk és ami abba csurog, azt használjuk fel a gazpachónak. Végül először mézzel, majd sóval, borssal ízesítjük.
Hagyjuk, hadd csurogjon
Megjegyzés: Ahhoz, hogy igazán összeérjenek az ízek, elkészítés után, hűtőben minimum 2 óráig pihentessük a levest.
Pihentessük 2 óráig
A következő oldalon mutatok még 2 egészséges desszert-receptet. Ha kíváncsi vagy rá, lapozz!
Fotók: Marton Adrienn
Oldalak
