Ez a csodálatos fűszer a front alatt is elmulasztja a fejfájást, de a menstruációs görcsök ellen is hatásos

Sok fűszer van a konyhában, amit gyakrabban kellene fogyasztanunk, ráadásul az ételeket is feldobhatjuk vele. Most ezt az ízesítőt elővehetjük a hidegfront alatt, mivel hatásos lesz a fejünkre.

Az íze is fenomenális, ha jól kombináljuk

A kakukkfű egy kis örökzöld fűszer, valamint gyógynövény, mely a mentafélék családjába tartozik. A Földközi-tenger vidékéről származik, és már az ókori Egyiptomban és Görögországban is ismerték és használták.

Az ókori egyiptomiak balzsamozáshoz, a görögök pedig fürdőikben és templomaikban füstölőként használták. Ma már fűszerként ismerjük, ami gyakorlatilag elengedhetetlen a konyhában.

Merjük bátrabban használni, mivel számtalan egészségügyi előnye van. A galériánkban megmutatjuk, hogy mik ezek!

A kakukkfű kiválóan alkalmas számos étel ízesítésére. Használhatjuk húsokhoz, levesekhez, pörköltekhez és mártásokhoz egyaránt. A friss kakukkfűnek élénk az íze, míg a szárított kakukkfű koncentráltabb ízhatást eredményez. A fűszer mélyebbé és összetettebbé teszi az ételeket, ezért kedvelt a séfek, és az otthoni szakácsok körében is.
Kattints a további képekért!

A szakértők arra bíztatnak mindenkit, hogy fogyasszanak minél többet ebből a csodálatos fűszernövényből. Frissen szinte bármilyen ételt fel tudunk dobni vele!

Leadfotó: Flickr – Illusztráció

Oldalak

Lifestyle
Milliókat ejt ámulatba a nő videó-sorozata. Ez tényleg krimibe illő.
Lifestyle
Ha meghalljuk a zsíros étel kifejezést, legtöbbünknek valószínűleg az egészségtelen gyorsételek jutnak eszébe. Az igazság viszont az, hogy rengeteg olyan zsíros, olajos étel van, amelyekre a...
Sztárok
Jane Austen legendás regényíró munkásságáért egy egész világ rajong, akad viszont néhány különösen érdekes részlet az életében, mely még a legnagyobb rajongókat is megdöbbentheti.