Az ételek konyhai feldolgozásának irányelvei - A fogyókúránál is fontos lehet
Az egészséges, fogyókúrás étrend már az ételek feldolgozásánál elkezdődik. Nem mindegy ugyanis, hogyan készíted el az alapanyagokat. Szakértőnk, Czanik Balázs elmondja a részleteket!
Megjelent Czanik Balázs Capoeira Aerobik 5. című DVD-je!
A legújabb edzésterv olyan mozdulatokat tartalmaz, melyekhez nem szükséges sem előzetes edzettség, sem ügyesség, pusztán némi kitartás és akaraterő. Az ülőmunkát végzők különösen imádni fogják a DVD-t, hiszen a fogyás mellett a gerincbántalmak orvoslására is tökéletes. A mozgás elsajátítása semmilyen előzetes tudást nem igényel, így bárki végezheti a gyakorlatokat otthon is. A DVD megrendelhető itt!
Az ételek konyhai feldolgozásának irányelvei
- A teljes értékű élelmiszert a lehető legfrissebben kell feldolgozni.
- A nyers gyümölcsöt és zöldséget nem szabad aprítva állni hagyni.
- A hámozott burgonyaféléket és a tisztított zöldségeket ne hagyjuk vízben állni és ezáltal kilúgozódni.
- A zöldségeket kímélő módszerrel főzzük (pároljuk, grillezzük, gőzben főzzük).
- Takarékoskodjunk a konyhasó, nátrium tartalmú fűszerek adagolásával.
- Előnyös friss füvek, citromlé, nyers hagyma, fokhagyma, torma és száraz fűszerek alkalmazása.
- Sütésre csak magas hőmérsékletű, hőre nem érzékeny zsírokat használjunk (kókuszzsír)
- Sonkát nem szabad sajttal együtt felmelegíteni.
- A burgonyát sötétben tároljuk, a zöld részeket és a csírákat távolítsuk el.
- Ne főzzük az ételt nyitott edényben.